Teniseri Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu

Најбољи тенисери 2024

Čovek o kojem se pričalo, o kojem se i dalje priča i o kome će se zauvek pričati. Srbin koji je u svetu tenisa osvojio sve što se osvojiti može. Nole je prvi reket na ATP listi već 441 nedelju i nije ni čudo zašto je upravo on najbolji teniser svih vremena. Iako je nedavno poražen od Janika Sinera, verujemo da će već na sledećem turniru doći do pobede. „Ишао сам на све или ништа, у одлучујућим тренуцима распаљивао сам форхенде као што је он то радио”, рекао је Ђоковић за РТС одмах после меча.

”УЗБУЂЕН САМ, УВЕК СЕ ТРУДИМ ДА БУДЕМ НАЈБОЉИ МОГУЋИ САИГРАЧ…” Бобан Марјановић по доласку у Фенербахче

Godine turnir se održava u teniskom kompleksu u Melburnu, Melburn Park čiji najveći stadion Rod Lejver Arena prima skoro 15 hiljada gledalaca. Australijan Open je izrastao u jedan od najvažnijih turnira na svetu kog svake sezone obiđe skoro milion ljudi. Na šestom mestu se nalazi Kasper Rud sa 3.795 bodova. Za jedno mesto iznad njega je Tejlor Fric koji je na učinku od 3.890 bodova. Amerikanac je nedavno igrao finale US Opena protiv Janika Sinera, i izgubio je u tri seta. Za kraj moramo da napišemo nešto o Moniki Seleš.

Најбољи тенисери 2024

Trojica najboljih i najgorih aktera derbija: Zvezda razbila Partizan, a o njima se priča posle meča!

Presrećna sam zbog njega”, napisala je Amerikanka Kris Evert Lojd, jedna od najboljih teniserki svih vremena, na društvenoj mreži Iks. Miomir Kecmanović će započeti svoj nastup na ovom turniru u sredu, 8. Vozač Meklarena Lando Noris pobednik je trke za Veliku nagradu Singapura! Kroz cilj je prošao ispred Maksa Verštapena u bolidu Red Bula i svog timskog kolege Oskara Pjastrija.

Ђоковић доминантан против Надала у тениском класику

Прочитајте наша правила о линковању других сајтова. Шпанац је показао да има јак карактер, под притиском је одлично сервирао и спасао гем. Али и нико пре њега није имао толико олимпијских четвртфинала и полуфинала и нико пре њега није одиграо 25 мечева у синглу на турнирима на ОИ. „Отишао сам све њих да загрлим, милијарда емоција ми се сада комеша… Познати хрватски коментатор и стручни консултатн Јошко Јеличић поново је имао срамни коментар, овога пута расистичке природе, на рачун фудбалера Хајдука из Сплита, Исмаела Дијала. Пети је Јаник Синер, шести Рафаел Надал, на седмом месту је Данил Медведев, па следе Наоми Осака, Каспер Руд и Аријана Сабаленка.

China Open 2024: raspored, teniseri, raspored i gde gledati ATP 500 u Pekingu

Најбољи тенисери 2024

Met Viliander je jedini igrač koji je osvojio ovaj turnir i na betonu i na travi. Australijan Open počinje sredinom ili krajem januara i traje dve nedelje. Tokom te dve nedelje najbolji teniseri i teniserke sveta bore se za trofej, vredne ATP bodove i sjajne novčane nagrade. Сви ученици осмог разреда (56) су полагали завршни испит.

Šesti dan Olimpijskih igara: Pogledajte raspored nastupa srpskih sportista

Pored muških i ženskih singlova, na ovom turniru igraju se i mečevi u muškom, ženskom i miks dublu, kao i u juniorskom šampionatu, kao i u osobama u kolicima. Australian Open je teniski turnir koji se održava u Melburnu. Radi se o jednom od četiri Gren slem turnira u kalendarskoj godini i prvom Gren slemu u sezoni. Od prvog do poslednjeg dana, pune dve nedelje turnira, isprati sa nama. Klađenje uživo tokom turnira i praćenje promena širom teniskih terena u Melburnu svake sekunde su kao stvoreni za sve teniske sladokusce. Osvajanje olimpijskog turnira prva je titula najboljeg srpskog tenisera ove sezone.

Najbolji teniser sveta potvrdio učešće na Olimpijskim igrama

Ово полугодиште завршили смо на најлепши и најхуманији начин. Најбољи тенисер света би новом титулом у Мелбурну сигурно сачувао прво место на АТП листи и обезбедио да, бар још неко време, сваки понедељак буде дан новог рекорда. Iako je ovo za srpskog tenisera Novaka Đokovića bilo peto učešće na Olimpijskim igrama, on nikada do sada nije ušao u finale teniskog turnira. Sada je konačno uspeo da osvoji i najsjanije odličje, te da na taj način uđe u istoriju tenisa. Samim tim, on je postao peti igrač koji je osvojio sve Grand Slam titule – i olimpijsko zlato. ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић обратиће се данас учесницима 79.

  • Први сет је почео добијеним гемом Ђоковића, који је имао 40-0, али је Алкараз припретио, стигао на 40-30.
  • I Đoković i Alkaraz su do olimpijskog finala stigli bez izgubljenog seta.
  • Jedini je muški igrač u istoriji ATP liste koji je bio prvi i u singlu i u dublu.
  • Кући, доноси вам зараду преко паралелних послова, као и могућност уласка у тајну романсу.
  • Ove godine još uvijek nisu odigrali međusobni duel, a posljednji put su se sreli u finalu Australijan opena prošle godine, kada je Đoković izašao kao pobjednik.
  • Венера, после девет месеци, улази у кућу каријере и прави напет аспект с вашим владаоцем Ураном, доносећи застој у финансијама.

Novak u problemu: Đokoviću prijeti opasan scenario do kraja sezone!

Francuz je u finalu savladao svog sunarodnika Luku Pavlovića sa 6-4, 6-0. Naš teniser Cezar Krecu izgubio je u polufinalu od Luke Pavlovića sa cu 4-6, 6-7.. Rapid Bukurest je na domaćem parketu doživeo težak poraz u utakmici trećeg kola Grupe B Lige šampiona od nemačkog Ludvigzburga. U drugom poluvremenu, kada je izgledalo da će Rapid nekako parirati Nemicama, Ludvizburg se bržo vratio u igru posle kratkog pada i na kraju zasluženo slavio sa 8 golova razlike.

WTA ЛИСТА: Напредак Олге Даниловић, Ига Швјонтек и даље убедљиво прва

Стигао је до финала турнира у Бризбејну, али је поражен од Григора Димитрова који је освојио титулу после више од шест година. Нанизао је 28 победа, престигао Андреа Агасија и Монику Селеш, па већ сада има најдужу серију тријумфа на Аустралијан опену. Хамад Међедовић није успео да се избори за место у главном жребу пошто га је у квалификацијама савладао Јорданац Абедалах https://volcano-bet.com/login/ Шелбај. И пре него што су изашли на терен, Ђоковић и Алкараз су ушли у историју олимпијских финала – Србин који је са 37 година најстарији учесник, Шпанац са 21 као најмлађи. Он је, наводно, непажњом, користио за своје потребе крему која садржи забрањени стероид, а онда тако умазаним прстима масирао Синера који је, наводно, баш тада “имао више отворених рана на телу”.

”ЦИЉ ЈЕ ПРВО МЕСТО!” Сабаленка жели да заврши на челу ВТА листе на крају сезоне

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. Ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. – Sjajna osoba, kada se vidimo, imali smo nekoliko zabavnih momenata smo imali, ovo je velika stvar za Kinu i za sport tamo. Kina je ogromno tržište, čekali su na veliko ime od Na Li.

Ова ДРЖАВА је трећу годину заредом изабрана за НАЈБОЉУ НА СЕТУ, а ево на ком месту је Србија

Овде погледајте и како му је честитао француски Лакост, произвођач опреме коју Ђоковић носи. Стижу честитке Новаку са свих страна, а највише из његовог спорта. „Отишао сам све њих да загрлим, милијарда емоција ми се сада комеша… U narednom gemu, Đoković sjajnim potezima, a pogotovo riternom, dolazi do tri vezane brejk lopte. Ривал ће му бити Григор Димитров, који у овом тренутку бриљира на Ју-Ес опену. Međutim, ono što je za Novaka važnije, jeste trka za Torino, na kom će učestvovati osam tenisera, i to onih osam najboljih na ATP Race godišnjoj rang listi.

VELIKI POVRATAK: Nekadašnji grend slem šampion osvojio turnir u Hangdžouu

Đoković je danas postao najstariji olimpijski šampion u tenisu u pojedinačnoj konkurenciji. On je do zlatne medalje u Parizu stigao bez izgubljenog seta. Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je bez borbe u četvrtfinalu uspio da se plasira direktno u polufinale, nakon što se De Minor povukao zbog povrede. Godine, čime se izjednačio sa rekorderom, Rodžerom Federerom, koji takođe ima pet «Laureus» priznanja.

Sedmoro srpskih tenisera na Rolan Garosu

Njegov status Najboljeg Svih Vremena (GOAT) je zacementiran. Presrećna sam zbog njega”, napisala je Amerikanka Kris Evert Lojd, jedna od najboljih teniserki svih vremena, na društvenoj mreži Iks. Ако вас занима Новак Ђоковић, а и све остало везано за тенис, пратите вести о томе на спортским страницама портала “Новости”.

  • – Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023.
  • Čak 200 uzastopnih nedelja provela je na prvom mestu u singlu i u dublu, što je čini jedinom igračicom kojoj je to pošlo za rukom.
  • Njima su obuhvaćeni različiti sportovi – kako timski, tako i oni individualni.
  • Ovo znači da će Novak Đoković biti prvi nosilac, kao i da pre finala neće imati duel protiv Karlosa Alkarasa.Više o ovome pročitajte u posebnoj vesti.
  • Novak ga je porazio u tri seta, da bi se potom revanširao Sineru u velikom finalu.
  • Godine doživela napad u toku meča gde ju je opsednuti fan Štefi Graf ubo nožem nakon čega se povukla na neko vreme.
  • Имао је Ђоковић брејк шансу у наредном гему, али се Алкараз ишчупао из непријатне ситуације.
  • Čovek o kojem se pričalo, o kojem se i dalje priča i o kome će se zauvek pričati.
  • Godina označava povratak Pariza kao domaćina ovog prestižnog sportskog događaja.
  • U sklopu te strategije je doneta i ova odluka – zaključio je Đorđe Đoković.
  • Предсједник Републике Српске поручио је уочи АТП турнира да ће се Бањалука показати као прави домаћин и град спорта.
  • Najbolji svetski teniser svih vremena je postao i najstariji olimpijski šampion u tenisu u pojedinačnoj konkurenciji otkako se ovaj sport vratio u program Igara u Seulu 1988.
  • Sa Rolan Garosa se povukao zbog povrede kolena, na Australijan openu ga je porazio Siner u polufinalu, dok je na Vimbldonu izgubio od Karlosa Alkaraza u finalu.
  • ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ових дана дели изазовне фотографије и снимке са одмора, а последњим сликама направила је праву пометњу.

По распореду, планирано је да дуел Ђоковића и Прижмића на «Род Лејвер арени» почне у недељу у 9.00 сати по средњоевропском времену. Najvećem teniseru svih vremena je masters u Rimu bio četvrti turnir u sezoni. Prethodno je učestvovao na Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu, a najdalje je stizao do polufinala, dva puta.

U bledom izdanju Rapida najbolja rukometašica bila je. Andjela Janjuševic sa 8 golova.Doroteja Faluvegi sa 8 i Viola Lojter sa 7 golova bile su najbolje rukometašice Ludvizburga. U subotu u ostalim mečevima grupe Odense je savladao Buducnost sa 31-29, Gjor je slavio protiv Vajpersa sa 27-22, a Brest Bretanj pobedio Tim Esbjerg sa 33-32. Zatim je otišao u Tokio, igrao je i u miks dublu, te je stigao do dva polufinala. U oba je pao, izgubio i na kraju je ostao bez medalje.

Садржај

Najveći rival Martine Navratilove je učestvovala u 34 velika finala singla, što je rekord kada je u pitanju ženski tenis. Češko-američka teniserka je odmah uz Štefi Graf na drugom mestu. Čak 200 uzastopnih nedelja provela je na prvom mestu u singlu i u dublu, što je čini jedinom igračicom kojoj je to pošlo za rukom. Godine držao je prvo mesto i zaradio nadimak „pištolj Pit” zbog njegovog preciznog i snažnog servisa. Nadal je posljednje mečeve odigrao tokom ljeta, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novak posle “slučaja flašica” nastavlja bitku za Rim: Evo kada i gde možete da gledate prenos meča Đoković – Tabilo

Nakon zimske pauze teniska sezona počinje na najbolji način, sa jednim od najpoznatijih Gren slemova u svetu tenisa, pored Roland Garosa, Vimbldona i US Opena. Srpski košarkaš Ognjen Dobrić osvrnuo se još jednom na nedavni meč protiv SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. Mogli ste i da pretpostavite da je na prvom mestu čuvena Štefi Graf. 377 nedelja provela je na prvom mestu WTA liste.

Godine našao u situaciji da nije među prvoplasirana tri tenisera na ATP svetskoj rang listi (trenutno je četvrti). Тренер је у јануару ове године 29-годишњег Мендија описао као “најбољег одбрамбеног левог бека на свету”. Жреб у Мелбурну лепо је распоредио Ђоковићеве потенцијалне противнике и, утисак је, дао му времена да постепено подиже форму и “радну температуру” како се турнир буде ближио крају. Предсједник Додик поручио је да се радује доласку у Бањалуку врхунских тенисера свијета, посебно Новака Ђоковића, којем је захвалио за подршку да се овај турнир организује у Бањалуци.

Leave a Reply